Goudprijs kan snel doorbreken tot 1500 dollar




Op de markten voor edelmetalen heerste er de afgelopen dagen een grote drukte. In drukke handel steeg de goudprijs door tot boven 1350 dollar per troy ounce. De goudmarkt staat dus weer in vuur en vlam, maar ook het zilver zat nog eens aan de feestdus. De zilverprijs kreeg met veel overtuigingskracht voet aan de grond boven het niveau van 17 dollar. Daarmee lijkt de zilvermarkt haar achterstand ten opzichte van de goudmarkt te hebben ingehaald.

Bovendien lijkt er nog heel wat potentieel aanwezig te zijn, zowel bij goud als bij zilver. In de Gold Survey 2017 stelde GFMS voor dit jaar een gemiddelde goudprijs van 1360 dollar in het vooruitzicht. Maar dat is maar een voorzichtige prognose. Wanneer de omstandigheden mee zitten, waarmee onder andere verwezen wordt naar de mogelijkheid van een forse correctie op de beurzen en nog meer politieke stabiliteit, zou de goudprijs snel kunnen doorbreken tot 1500 dollar of zelfs daarboven.

En dan moet er natuurlijk ook rekening gehouden worden met de dollar. De ‘greenback’ blijft de kop van jut. Inmiddels is gebleken dat de Amerikanen allesbehalve ongelukkig zijn met de zwakke dollar. Er wordt in verband met de daling van de dollarkoers zelfs gesproken over de ‘Mnuchin massacre’. Als Amerikaans minister van FinanciĆ«n wrijft Steve Mnuchin zich in zijn handen over de zwakte van de dollar.

Dankzij die zwakke dollar kunnen de winsten van de Amerikaanse bedrijven fors stijgen. Stilaan wordt duidelijk dat een zwakke munt kadert in de ‘America First’ politiek van president Donald Trump. Op basis van de chart zou de dollar in de komende weken en maanden nogmaals 10% van zijn waarde kunnen verliezen. En een dergelijke evolutie speelt onmiskenbaar in het voordeel van het goud. Een verdere stijging van de goudprijs kan nog meer kopers lokken, waardoor de stijging in een stroomversnelling kan raken.

INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.