Het grote geld stuwt goudprijs op




Met verbazend gemak heeft de goudprijs de technische weerstand op 1320 dollar gerond. Zoals vorig jaar hebben de edelmetalen ook dit jaar een blitzstart genomen. De toegenomen aandacht voor goud, zilver enzovoort ging deels gepaard met een verminderde belangstelling voor Bitcoin en de andere crypto-currencies. De vraag is natuurlijk wat er nu te gebeuren staat. Volgens sommige analisten kan de goudmarkt exploderen, met een eerste koersdoel van 1450 dollar voor een troy ounce goud.

Peter Hug, global trading director bij Kitco Metals, merkt op dat het belang van de doorbraak boven 1320 dollar niet mag onderschat worden. Tot 3x toe was een poging om die weerstand op te rollen mislukt. Het opvallende is dat de goudkevers zich niet laten afschrikken door de Amerikaanse centrale bank, die haar rentevoeten in een rustig tempo blijft verhogen. Sinds de laatste verhoging in december is de goudprijs nogmaals gestegen.

Iedereen stelt zich uiteraard de vraag waarom het ditmaal wel lijkt te lukken met de edelmetalen. Dat heeft op de eerste plaats te maken met het feit dat het grote geld de goudprijs opstuwt. En dat het grote geld zich achter het goud heeft geplaatst, heeft dan ook weer alles te maken met wat er op de obligatiemarkt gebeurt. China zou overwegen om te stoppen met het kopen van Amerikaanse staatsobligaties en dat is toch iets waar de financiƫle markten van zijn geschrokken.

Wanneer de obligatiemarkt met tegenwind krijgt af te rekenen, zou dit kunnen leiden tot een correctie op de beurzen. De beurskoersen zijn inderdaad door het plafond gevlogen en lijken kwetsbaar voor slecht nieuws. In geval van zo’n correctie van min of meer grote omvang is het uitkijken naar alternatieven en dan komen uiteraard de edelmetalen in focus. Indien de toestroom van geld blijft duren, zou inderdaad de kaap van 1450 dollar voor het goud sneller dan verwacht bereikt kunnen worden.

INFORMATIEAVOND GOUD & ZILVER
Exclusieve zilveren 10 kilo munt : 99 stuks
Gratis advies bij u thuis

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.