Goudprijs kan profiteren van implosie van de technologiesector




De huidige situatie op de beurs van Wall Street gelijkt sterk op wat we in 2000 aan de vooravond van het uiteenspatten van de dotcom zeepbel zagen. Voor wie die periode niet bewust heeft gemaakt: de internethype had de koersen van een aantal dagen compleet door het plafond gejaagd. Aandelen die nauwelijks omzet realiseerden werden aan astronomische prijzen door de beleggers gekocht, gewoon omdat er .com achter de naam stond.

In maart 2000 bereikte de Nasdaq een piek op 5132 punten, waarna het volledig fout liep. Al die gekke internetaandelen zagen hun koersen crashen nadat die koersen eerst volledig door het plafond waren gevlogen. Het was de tijd van de ‘moonshots’, de nieuwkomers op de beurs die op de eerste dag van hun beursnotering met honderden procenten stegen, terwijl veel van die bedrijf nog niets hadden bewezen en dat ook nadien niet hebben gedaan.

Maar niet alle technologieaandelen gingen toen onderuit. De beleggers vluchten naar wat als veilige aandelen werden beschouwd: Intel, Cisco, Microsoft, Nortel, EMC en Sun Microsystems. Het betrof de zogenaamde momentum aandelen die tegen de trend in soms toch met hogere koersen konden uitpakken. In augustus 2000 steeg de koers van Intel bijvoorbeeld met 20% tot een nieuwe toenmalige piek van 76 dollar.

Maar vervolgens bleef niets of niemand in de technologiesector gespaard. Een gelijkaardig scenario zou zich vandaag kunnen voltrekken. De beleggers zijn in de afgelopen maanden richting Amazon, Apple en opnieuw Microsoft gevlucht, maar ook deze hoogvliegers zullen opnieuw met beide voeten op de grond gezet worden. Waardoor de ganse sector als een plumpudding in elkaar kan zakken. Waar kan de belegger nu bescherming zoeken bij de onvermijdelijk geworden crash. De goudprijs kan profiteren van de implosie van de technologiesector, zodat de tijd rijp lijkt om goud te kopen. Voorlopig is de goudmarkt nog niet wakker geschoten, maar wat niet is kan nog altijd komen.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.