Situatie op Wall Street is veel erger dan we denken




Er is de Amerikaanse president Donald Trump veel aan gelegen om de beurs van Wall Street in het zadel te houden. Daarom wordt alles op alles gezet om de verkoopgolf uit de afgelopen weken te stuiten. Geen betere remedie dan enkele dagen dat de koersen opnieuw fors stijgen. Zo hebben we in de afgelopen dagen er enkelen mogen optekenen. De beleggers krijgen dan een gerust gevoel en geloven dat er uiteindelijk toch niets aan de hand is.

Maar wat blijkt? Volgens Phoenix Capital Research zijn die ‘betere dagen’ op de beurs volledig gemanipuleerd. De koersen worden op een kunstmatige manier naar omhoog geduwd, onder andere via het spel van de opties. De doorsnee belegger, die weinig kaas heeft gegeten van marktmanipulatie slikt het allemaal en krijgt weer een gerust gevoel. Bij de volgende off-day denkt hij dat opnieuw zal overwaaien.

Bovendien doen de mainstream media hun uiterste best om hem in die mening te versterken. Volgens die media was de indrukwekkende plusdag van vorige week te danken aan de fundamentals en aan niets anders. 14 bedrijven hadden goede resultaten bekendgemaakt en dat gegeven had de koersen door het dak gejaagd. Zodat het eerder geleden verlies geheel of gedeeltelijk werd goedgemaakt.

Maar dergelijke berichtgeving moet met een grote korrel zout worden genomen. Nader onderzoek leert dat van die 14 bedrijven er maar liefst 6 met een lagere koers vrede moesten nemen. Terwijl de 8 anderen gewoon de S&P 500 volgden. Zo goed waren de getoonde cijfers dus ook weer niet. Phoenix Capital Research houdt momenteel vooral de High Yield Credit ETF (HYG) in de gaten, want die voorspelt niet veel goeds. De situatie op Wall Street is veel erger dan we denken, zo luidt de conclusie.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.