Zeepbel van de goed-nieuws-show wordt doorprikt




De hausse op de beurzen werd in de afgelopen maanden en jaren ondersteund door een stroom van goed nieuws. Kort samengevat hadden de centrale banken alles onder controle, ze hadden dankzij hun optreden een wereldwijde depressie afgewenteld. En plots leken we weer in de beste van alle werelden te leven. De herinnering aan de crisis van 2007-2008 was een verre herinnering geworden, een soort nachtmerrie.

De beurshausse van de afgelopen jaren werd gedragen door een versnelde economische groei, eerst in de Verenigde Staten en daarna in de rest van de wereld. Dat had uiteraard tot gevolg dat de bedrijfsresultaten van uitzonderlijke kwaliteit waren. Die stevige bedrijfsresultaten gaven de beurskoersen echter wind in de zeilen. En de pret leek niet op te kunnen, er zat blijkbaar alleen maar meer van hetzelfde in het vat. De beurskoersen leken tot in het oneindige te kunnen stijgen.

Maar dat was echter buiten de waard gerekend. Temidden van de algemene euforie was men vergeten dat de beurshausse louter en alleen was gebaseerd op de centrale banken die een soort Potemkin-dorpen hadden opgetrokken. Jeff Carbone, managing partner van Cornerstone Wealth, verwijst daarbij naar de kartonnen dorpen die in Rusland werden opgetrokken om de tsaren te misleiden.

De zeepbel van de goed-nieuws-show wordt echter nu doorprikt. Alec Young, managing director of global markets research bij FTSE Russell, is van mening dat loontje op zijn boontje komt. De markten verrekenen een recessie, die er ongetwijfeld ook zal komen. De vraag is alleen welke omvang ze zal hebben en hoe lang ze kan duren. Verstandige beleggers pakken beter hun biezen op de beurs en zoeken veiligheid bij goud, zilver en de andere edelmetalen.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.