Basel III kan goudprijs fors hoger sturen




Dat GoldCore positief is op goud, zilver en de andere edelmetalen, zal niemand verbazen. Maar in een nieuwe studie wordt een argument aangedragen dat we tot dusver nog niet hebben gehoord en waar de goudmarkt ongetwijfeld nog geen rekening mee heeft gehouden. Basel III kan de goudprijs fors hoger sturen, zo meent het team analisten van GoldCore, want zowel de gewone als de centrale banken zullen nu goud gaan kopen.

De nieuwe Basel III regelgeving wordt op 1 april van kracht. Ingevolge deze regelgeving komt de nadruk nog meer te liggen op de financiële gezondheid van het financieel systeem. Dat betekent concreet dat er meer veiligheid ingebouwd zal worden, met als aandachtspunt het opheffen van het gebod om buffers aan te houden voor goud op de balans. Wie ‘veilig’ zegt, zegt ook ‘goud’. GoldCore is dan ook van mening dat vanaf 1 april de goudverkopen kunnen stijgen, met op de eerste plaats banken en centrale banken aan de koopkant.

Daarvoor baseren die van GoldCore zich op Catherine Austin Fitts, financieel expert en oprichter van The Solari Report. Mevrouw Austin Fitss weet waarover ze spreekt, want in een vorig leven was ze U.S. Assistant Secretary of Housing. Tot dusver was ze niet positief voor goud en de andere edelmetalen, maar de komst van Basel III heeft haar standpunt doen wijzigen.

Ze stelt vast dat steeds meer beleggers te vinden zijn voor edelmetalen, wat bijvoorbeeld blijkt dat de handel in zilveren American Eagles tijdelijk werd stopgezet. Volgens Catherine Austin Fitts is het spelletje van de zeepbellen achter de rug, de beleggers kijken nu weer naar échte zaken. Het monetair gedrag van de Verenigde Staten is zonder meer roekeloos, waarbij alles op schulden is gebouwd. En dat niet alleen in de VS, de ganse wereld draait op schulden en dat kan niet blijven duren.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.