China verkeert in de ban van de goudrush




Hoewel het in de afgelopen maanden relatief stil bleef op de goudmarkt, is er nog steeds een belangrijke koper actief. In december vorig jaar kocht China opnieuw goud op de markt, dit volgens de cijfers die officieel werden bekendgemaakt. Geruime tijd heeft er absoluut stilzwijgen geheerst omtrent het gedrag van de Chinezen rond hun goudreserves. Nu blijkt dat die toch in een gestadig tempo aangevuld worden.

Februari was namelijk al de derde maand op rij dat China goud kocht en daarbij lijkt het land zich weinig of niets aan te trekken van de evolutie van de goudprijs. In februari werden 60,26 miljoen troy ounces gekocht en dat is toch wel een aanzienlijke hoeveelheid. De waarde van de totale hoeveelheid goud in de Chinese kluizen wordt nu geraamd op bijna 80 miljard dollar, of 3 miljard dollar meer dan op het einde van vorig jaar.

Jeffrey Halley, senior market analyst bij currency broker OANDA, verklaarde aan South China Morning Post dat het gedrag van de Chinezen makkelijk te begrijpen valt. Het land wil zijn reserves diversifiëren, weg van de Amerikaanse dollar. Daarom verwacht Halley dat de Chinezen in de komende maanden gewoon verder zullen gaan met het kopen van goud. En dat moet een min of meer stevige bodem onder de goudprijs kunnen leggen.

Goldman Sachs verwacht dat dankzij de Chinese aankopen het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens de goudprijs door het niveau van 1400 dollar breekt. Wanneer deze doorbraak slaagt, kan de goudprijs snel verder stijgen. Want China is geen alleenstaand geval, ook andere landen zijn volop bezig de eigen goudvoorraden verder uit te bouwen. Dit ten koste van de dollar, een munt die in toenemende mate als risicovol wordt ervaren.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership


Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.