Crescat Capital LLC: verkoop aandelen, koop goud




Het sentiment op de beurs van Wall Street was in de afgelopen maanden allesbehalve slecht, de gedachte aan de herfstcorrectie is een verre herinnering geworden. Vanaf 1 januari van dit jaar zijn de koersen op de meeste beurzen met dubbele cijfers gestegen. Daarmee is de schade opgelopen tijdens het vierde kwartaal min of meer goedgemaakt. De vraag is hoe het nu verder moet.

Want een opvallend gegeven is dat de herstelbeweging minder vlot verliep dan de voorafgaande inzinking. Het leek wel alsof de markt te kampen heeft met een gebrek aan overtuigingskracht. Het algemeen beeld is weliswaar positief, maar de stijging verloopt toch maar met horten en stoten.

De beheerders van Crescat Capital LLC hebben dan toch ook hun bedenkingen bij wat er op de beurzen in het algemeen en die van Wall Street in het bijzonder gebeurt. Het advies van Tavi Costa, global macro analyst bij Crescat, is dan ook kort en duidelijk. Hij adviseert iedereen om grote kuis te houden in een aandelenportefeuille. Verkoop uw aandelen en koop goud in de vorm van gouden staven en munten, zo luidt zijn advies.

In verband met goud spreekt Costa over ‘Trade of Century’, zeg maar een kans zoals er maar éénmaal in het leven voorkomt. Costa en zijn team zijn van mening dat een recessie veel dichterbij is dan iedereen denkt. Hij verwacht een ‘fullblown’ recessie in 1920 en 1921. Costa heeft alle redenen van spreken, want zijn Global Macro Fund boekte sinds 2006 een gemiddelde stijging op jaarbasis
met 12% en presteerde daarmee beter dan de S&P over dezelfde periode (+8%).

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.