Goldman Sachs steekt de nek uit: goudprijs kan fors stijgen




Zal 2019 een vintage jaar worden voor de edelmetalen of wordt het jaar de zoveelste slag in het water? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Inmiddels is het al van september 2012 geleden dat de goudprijs een historische piek bereikte iets boven 1920 dollar per troy ounce. Sindsdien was het eigenlijk niets anders dan kommer en kwel voor de goudmarkt.

Goud was weliswaar één van de best presterende activaklassen in 2018, maar van een echte doorbraak was toch geen sprake. Veel analisten twijfelen er dan ook aan of de edelmetalen in het nieuwe jaar de beloften kunnen inlossen. In ieder geval is er nog niet voldaan aan twee factoren die in feite noodzakelijk zijn om de goudmarkt wakker te schudden. Dat zijn een zwakkere dollar en de come back van de inflatie.

Niets dus dan onzekerheid over de toekomstige evolutie bij de edelmetalen in het algemeen en het goud in het bijzonder, waarbij de meeste analisten zich in stilzwijgen hullen over mogelijke toekomstige bewegingen op de markt. Er is echter één uitzondering die de regel bevestigt en die is niet van de minste. Goldman Sachs steekt de nek uit en voorspelt dat de goudprijs dit jaar fors kan stijgen.

Jeffrey Currie van de Amerikaanse zakenbank, een bekende grondstoffenanalist, verwacht dat een troy ounce goud binnen 12 maanden 1425 dollar kan kosten en dat is een niveau dat we sinds 2013 niet hebben gezien. Volgens Currie kan de goudprijs onderpind worden door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank haar plannen om de rente op te trekken in de koelkast zal stoppen. Daarnaast zijn de geopolitieke spanningen en de vrees voor een recessie de vraag naar goud en andere edelmetalen kunnen aanwakkeren.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.