Goudprijs staat aan de vooravond van een historische uitbraak




Met de edelmetalen wil het vooralsnog niet lukken. De goudprijs slaagt er voorlopig niet in om vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 1300 dollar per troy ounce. Op de goudmarkt houdt iedereen op de eerste plaats de dollar in de gaten. Een verzwakking van de dollarkoers zou voor het goud de weg richting hogere koersniveaus moeten openen. Maar voorlopig houdt de ‘greenback’ goed stand.

Maar steeds meer analisten worden positiever voor de edelmetalen in het algemeen en en voor het goud in het bijzonder. Zelfs Greg Guenthner, managing editor bij The Rude Awakening, gelooft nu in de stijgingskansen voor het goud. En dat is wel opmerkelijk, want deze Guenther was in het verleden allesbehalve een goudkever. Bovendien bleek hij een goede neus te hebben voor de evolutie van de goudprijs.

In 2013 was hij het en niemand anders die voorspelde dat de goudprijs rijp was voor een correctie. Hij ging meteen short en in de maanden nadien daalde de goudprijs van 1600 naar 1250 dollar per troy ounce. Bovendien waarschuwde hij dat de berenmarkt in het goud jarenlang kon blijven duren. Ook daar heeft de realiteit hem gelijk in gegeven, in de afgelopen 6 jaar heeft het goud geen echte vuist meer kunnen maken.

Maar nu heeft Greg Guenther het geweer van schouder veranderd. In zijn visie heeft het goud in 2015 een bodemprijs bereikt. Vanaf die bodem werd de basis gelegd voor een nieuwe stijgingsfase. Guenther spreekt in dat verband over de volgende grote stierenmarkt in goud die op komst zou zijn. Vooral de kaap van 1400 dollar wordt nu belangrijk: wanneer deze wordt doorbroken, krijgt de goudprijs vrij spel. Guenther adviseert iedereen dan ook om zo snel mogelijk om posities in het goud in te nemen.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.