Grote goudvondsten zijn al jarenlang uitgebleven




Simon Black van SovereignMan.com had een interview met de legendarische belegger Rick Rule. Rick Rule is de president en de CEO van Sprott US Holdings en wordt algemeen beschouwd als een internationaal expert wat betreft grondstoffen. Zijn specialiteit zijn de edelmetalen en dan op de eerste plaats goud. De filosofie van Rule is heel eenvoudig: hij gelooft dat de goudprijs in de komende maanden en jaren alleen maar kan stijgen.

Dat heeft alles te maken met een krimpend aanbod als gevolg van de huidige lage goudprijs. Daardoor zijn de bedrijven uit de sector minder gaan investeren, met als gevolg dat er op termijn tekorten op de goudmarkt zullen ontstaan. Grote goudvondsten zijn al jarenlang uitgebleven, de laatste grote vondst dateert al van 15 jaar geleden. De mijnbouwgroepen hebben hun investeringen teruggeschroefd tot een dieptepunt voor de afgelopen 11 jaar.

Maar niet alleen dat krimpend aanbod zal de goudprijs onvermijdelijk richting hogere regionen duwen, er moet volgens Rule ook rekening gehouden worden met het schuldenprobleem. Hij maakte een kleine rekenoefening: de activa van alle Amerikaanse huisgezinnen samen hebben een waarde van 100.000 miljard dollar. Daar staan dan verplichtingen en schulden voor ongeveer 200.000 miljard dollar tegenover.

Het spreekt volgens Rule vanzelf dat dergelijke situatie op lange termijn simpelweg onhoudbaar is. Er zijn maar 2 mogelijkheden. Ofwel laten de Verenigde Staten de geldpersen op volle snelheid draaien en wordt de waarde van de dollar gedevalueerd, ofwel gaan de VS bankroet en wordt de dollar eveneens goedkoper. In beide gevallen zal de goudprijs door het dak vliegen.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.