Marc Faber denkt dat we al in een recessie zijn aanbeland




Marc Faber, oprichter en uitgever van “The Gloom, Boom & Doom Report” is nooit een vrolijke jongen geweest. Hij waarschuwt al jarenlang dat ons financieel systeem in snel tempo onderweg is naar de ondergang. Over de huidige situatie windt Faber geen doekjes: er is geen recessie op komst, die recessie is al volop bezig. Alleen wordt ons een rad voor de ogen gedraaid door de overheden. Die schetsen nog steeds een zo positief mogelijk beeld van de economie.

In de ogen van Faber is de huidige recessie al begonnen in oktober of november 2018. Rond die periode is de economie in de Verenigde Staten beginnen te vertragen. Mathematisch (2 opeenvolgende kwartalen van negatieve groei) is er weliswaar nog geen recessie, maar in de visie van Faber is het slechts een kwestie van tijd alvorens dat wel het geval zal zijn. En dat op een moment dat de wereld allesbehalve voorbereid is op de komst van een nieuwe recessie.

De centrale banken hebben geen andere oplossing dan diegene die ze nu al meer dan 10 jaar toepassen: het op grote schaal drukken van geld. Daarmee wordt echter geen echte oplossing aangereikt, het probleem wordt alleen maar verder naar de toekomst verschoven. In dat verband verwijst Faber naar de verhouding beurskapitalisatie als percentage van het Bruto Binnenlands Product.

Toen hij in 1970 begon in Wall Street lag die verhouding ergens tussen 25 en 30%. Nu is de beurskapitalisatie opgelopen tot 150% van het BBP en zelfs tot 300% wanneer ook de obligatiemarkt in rekening wordt gebracht. Er is dus een enorme zeepbel ontstaan die vroeg of laat onvermijdelijk zal ontploffen. De centrale banken kunnen de recessie blijven negeren en nog meer geld in het financieel systeem pompen. Zodoende kunnen ze doen uitschijnen dat de keizer nog altijd kleren draagt. Maar vroeg of laat zal de ballon doorprikt worden, met alle gevolgen vandien. Het advies van Faber is dan ook duidelijk: koop goud en zilver.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.