Situatie is veel erger dan ons wordt voorgespiegeld




De jongste weken ging het er op de beurs van Wall Street bijzonder woelig aan toe, waarbij grote koersbewegingen eerder regel dan uitzondering waren. Het herstel ingezet vanaf 1 januari lijkt inmiddels te zijn stilgevallen. Sommige analisten geloven bovendien dat de beurskoersen eens te meer gemanipuleerd worden. Dat zou onder andere blijken uit het feit dat op sommige hersteldagen er op grote schaal geld in de markt wordt gepompt door onbekende marktpartijen.

De vraag waar alles om draait, is welke conclusies uit de koersbewegingen mogen getrokken worden. Zal de haussemarkt haar 10de jaar dan toch niet kunnen volmaken? Moeten er ook economische conclusies uit de correctie getrokken worden? De bekende econoom Peter Schiff is van mening dat de zwalpende beursindices inderdaad een boodschap te vertellen hebben, maar dat de Amerikanen de waarheid niet onder ogen willen zien.

De Amerikaanse economie is in sneltreinvaart op weg naar een recessie. Meer zelfs, ze zou zich al midden in die recessie bevinden. Want het gaat allemaal erg snel als we Schiff mogen geloven. Hij verwijst in dat verband naar de Amerikaanse president Donald Trump die door zijn handelsoorlogen een stevige duit in het zakje heeft gedaan om de economie naar omlaag te krijgen. Trump krijgt van Schiff dan ook de bijnaam “Tariff Man.”

De situatie is veel erger dan ons wordt voorgespiegeld. Peter Schiff denkt dat het slechts een kwestie van tijd zal worden alvorens de Amerikaanse centrale bank haar basisrente opnieuw noodgedwongen zal moeten verlagen. Dat zal de koers van de dollar fors onder druk zetten, met als gevolg dat de goudmarkt zal exploderen. Schiff is inderdaad erg bullish op goud, hij verwacht dat de goudprijs in de komende maanden zal exploderen.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.