Zal de heropstart van het globaal economisch systeem in scene gezet worden?




Hebt u ooit gehoord van het scenario omtrent een “global economic reset”? Waarschijnlijk is dat niet het geval. Insiders discussiëren echter al sinds 2014 op het hoogste niveau over een dergelijk scenario. Het betreft een heropstarten van het globaal financieel systeem, want dit systeem zou in zijn huidige vorm gedoemd zijn tegen een muur aan te lopen. En dat is een scenario waar dus niemand op zit te wachten.

Met de “global economic reset” bedoelt het Internationaal Monetair Fonds en aanverwante organisaties een ‘begeleide’ crash van het huidige financieel systeem. Dat zou neerkomen op het systeem ofwel een stille (?) dood laten sterven, dan wel of het laten evolueren in richting van een nieuw systeem. In dat nieuwe systeem zou “multilateralisme” de nieuwe norm worden. Allemaal mooi uitgedrukt, maar hoe zal het allemaal in de praktijk moeten gaan?

Op die vraag kan moeilijk een antwoord gegeven worden. Alleen het eindpunt is bepaald: een meer gecentraliseerd monetair systeem met een globale economie die op microbasis georganiseerd is. Deze nieuwe structuur wordt niet alleen door het IMF nagestreefd, maar ook door de BIS en de Wereldbank en zou ook de steun krijgen van de niet-westerse wereld in casu Rusland en China.

Zal de heropstart van het globaal economisch systeem dus in scene gezet worden? Op basis van bovenstaande mogen we aannemen dat dit inderdaad het geval is. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat één en ander zal gebeuren zonder grote interne schokken. Wat moet de man in de straat hiervan onthouden? De wereld gebaseerd op een enorme massa schulden loopt op zijn laatste benen, maar het is hoogst onduidelijk hoe die nieuwe wereld er moet uitzien. Daarom een goede raad: hoe goud, zilver en andere edelmetalen achter de hand om de komende periode van grote onzekerheid te doorworstelen.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.