Zilver biedt momenteel de beste bescherming voor uw portefeuille




We hoeven u ongetwijfeld niet te vertellen dat we in onzekere tijden leven. Economisch moeten we een toontje lager zingen, maar dat is niet het enige gevaar dat dreigt. Het financieel systeem verzuipt in de schulden en dat kan vroeg of laat slecht aflopen. De schuldenberg is zo hoog opgelopen dat vroeg of laat een crashlanding onvermijdelijk lijkt. Beleggers kunnen daar beter op voorbereid zijn.

Een timing is echter onmogelijk te geven: het kan vandaag gebeuren, morgen of binnen 5 jaar. Dat edelmetalen bescherming bieden in tijden van onzekerheid, staat als een paal boven water. Een week na het omvallen van Lehman Brothers waren zowel de goud- als de zilverprijs met 15% gestegen. Drie jaar later, op het hoogtepunt van de Europese schuldencrisis, verviervoudigde de zilverprijs en steeg de goudprijs met 250%.

Op basis van de huidige prijsevolutie bij de basismetalen lijken de kansen op een crashlanding op korte termijn eerder klein. Daar kan echter snel verandering in komen. William Silber, die zijn naam overigens niet heeft gestolen, is professor Finance and Economics aan de Stern School of Business aan de New York University en een lid van de New York Mercantile Exchange. Hij adviseert om van de huidige lage koersen gebruik te maken om edelmetalen te kopen.

Zijn voorkeur gaat momenteel uit naar de zilvermarkt, waar het sentiment veel afwachtender is dan op de goudmarkt. Zilver is duidelijk ondergewaardeerd ten opzichte van goud. Bovendien heeft het verleden aangetoond dat de zilverprijs veel sneller omhoog gaat wanneer de edelmetalen in een stijgende fase komen. Silber vindt dat het tijdstip nu rijp is om zilver te kopen, kwestie van zekerheid naar de toekomst toe in de portefeuille te halen.

Informatiedag fysiek Goud & Zilver
Gratis munt bij kennismakingsgesprek
Aanvraag dealership

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.