Amerikaanse zilverproductie op het laagste niveau in meer dan 70 jaar




Op de markten voor edelmetalen wordt vooral de zilvermarkt nauwlettend in de gaten gehouden. De meeste analisten verwachten namelijk dat de zilverprijs in de komende weken, maanden, jaren (schrappen wat niet past) zal ontploffen. Het haussepotentieel bij het zilver zou veel groter zijn dan dit bij het goud. In ieder geval is het witte metaal duidelijk achtergebleven ten opzichte van zijn gele neefje.

Er zijn een aantal factoren die de zilverprijs in de komende periode kunnen ondersteunen. Op de eerste plaats is het geduld van de zilverproducenten opgeraakt wat de aanhoudend lage prijs betreft. Daardoor zijn nieuwe investeringen in productie op de lange baan geschoven, waardoor er op termijn een tekort aan zilver op de markt kan ontstaan. Wat automatisch de prijs naar omhoog zal jagen.

De Amerikaanse zilverproductie bevindt zich in ieder geval op het laagste niveau in meer dan 70 jaar, zo blijkt uit de cijfers die recent door het USGS gepubliceerd werden. In 2018 werd de kleinste hoeveelheid zilver binnengehaald sinds 1946. De hoofdoorzaak daarvoor dient te worden gezocht bij het feit dat de aangeboorde aders minder zilver bevatten. Waardoor de mijngbouwgroepen meer kosten moeten maken en dus minder geld hebben om elders te investeren.

Een bijkomende reden is de strenge regelgeving die maakt dat er niet zo maar overal zilver ontgonnen mag worden. Sommige mijnbouwgroepen zijn voor nieuwe projecten zodoende uitgeweken naar Mexico en naar andere Zuid-Amerikaanse landen. Concreet daalde de Amerikaanse zilverproductie vorig jaar met 10%. Dat is overigens geen nieuw gegeven, de productie daalt al bijna 20 jaar.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.