China blijft onverzadigbaar goud kopen




Op de goudmarkt viel in de afgelopen weken en maanden per saldo weinig te beleven. De goudprijs noteert al een tijdje in de buurt van 1300 dollar en lijkt niet veel zin te hebben om veel van plaats te komen. Met daarbij de opmerking dat er nog altijd sprake is van manipulatie van de goudmarkt. Op zwakke dagen zijn er nog steeds marktpartijen die grote hoeveelheden goud dumpen zonder dat daar ogenschijnlijk een reden voor is.

Maar anderzijds zijn er ook kopers van de edelmetalen en sommige van die kopers hebben diepe zakken. De Chinese overheid blijft bijvoorbeeld goud kopen, de goudreserves van dat land zijn in maart voor de vierde maand op rij gestegen. Bovendien is de verwachting dat China in de komende weken en maanden gewoon goud zal blijven kopen. Wat automatisch een stevige bodem onder de goudprijs legt, vanaf de huidige niveaus lijkt het neerwaarts potentieel dus eerder beperkt.

The People’s Bank of China, de Chinese centrale bank, kocht vorige maand 11,20 ton goud, nadat in februari 9,95 ton, 11,80 to in januari en 9,95 ton in december werd gekocht. Er is dus sprake van geleidelijke aankopen, met een gemiddelde dus van ongeveer 10 ton per maand. Daarmee bedragen de totale reserves van die People’s Bank of China nu 60,62 miljoen ton, tegenover 60,26 miljoen ton de maand voordien.

China heeft lange tijd erg geheimzinnig gedaan over de goudreserves. Medio 2015 maakte de People’s Bank of China bekend dat de goudvoorraden met 57% gestegen waren tot 53,30 miljoen ton. Dat was toen de eerste keer in 6 jaar dat een update over de evolutie van de goudvoorraden werd gegeven. De reden waarom China goud koopt, is niet helemaal duidelijk. Maar dat de Chinezen een reden achter de hand hebben, staat als een paal boven water.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiƫle eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.