De boodschap van Omar al-Bashir: niemand overleeft hyperinflatie




In Soedan is het doek gevallen over president Omar al-Bashir. Na 30 jaar aan de macht te zijn geweest, heeft het leger beslist dat het genoeg is geweest. De president werd afgezet en zelfs aangehouden. De kans is groot dat hij uiteindelijk tot levenslange gevangenisstraf zal veroordeeld worden. Die Omar al-Bashir krijgt in feite loon voor werken, want hij heeft er een potje van gebakken.

Maandenlang werd er tegen zijn regime geprotesteerd, er werd de president een waslijst van feiten aangewreven waaronder economisch wanbeheer, repressie en corruptie. De problemen van Soedan zijn eigenlijk in een stroomversnelling geraakt na de afscheuring van Zuid-Soedan in 2011. Volgens het Institute for International Finance verloor het land toen 70% van zijn olie-inkomsten.

Vervolgens brak er een crisis aan die geleidelijk aan naar een piek toegroeide. De buitenlandse valutareserves raakten op als gevolg van het opdrogen van de olie-inkomsten. De inflatie ging aan het galopperen waardoor de levensstandaard van de Soedanezen werd aangetast. En het onvermijdelijke gebeurde: het volk kwam in opstand en keerde zich tegen zijn president. Demonstraties waren aan de orde van de dag. Tot het doek viel over de president.

De boodschap van Omar al-Bashir die we moeten onthouden: niemand overleeft hyperinflatie. Dat was niet het geval in Angola en niet in Zimbabwe. Ook de Venezolaanse president Nicolas Maduro zal zijn lot niet kunnen ontsnappen. Maar op termijn zal hoogstwaarschijnlijk ook de westerse wereld de pineut worden. Ontsnappen aan hyperinflatie als gevolg van de monetaire politiek van de centrale banken wordt schier onmogelijk. Met het oog op een schuldencrisis kan alleen maar de aankoop van goud, zilver en andere edelmetalen aanbevolen worden.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.