En inmiddels stapelen de schulden zich maar op




Joe Sixpack lag tot dusver niet echt wakker van het Amerikaans schuldenprobleem, maar daar dreigt dus verandering in te komen. Zelfs de modale Amerikaan heeft inmiddels begrepen dat er iets aan de hand is. Daarvoor hoeft hij (hetzelfde geldt uiteraard ook voor de vrouwelijke helft van de bevolking) niet verder te kijken dan zijn eigen gezin. Wie zijn schulden niet tijdig afbetaalt, stuit vroeg of laat op problemen.

De federale overheid in Washington doet echter nog altijd alsof de neus bloedt en blijft verder geld uitgeven dat ze niet bezit. En zij lijkt ook niet van plan om haar gedrag op korte of middellange termijn aan te passen. Inmiddels groeit de bezorgdheid bij de bevolking over de zich alsmaar verder opstapelende schulden. Dat blijkt onder andere ook uit een onderzoek uitgevoerd door de Wall Street Journal.

Reden voor bezorgdheid is er alleszins meer dan genoeg. Volgens het Congressional Budget Office zal de federale overheid dit jaar een gat van 900 miljard dollar slaan en dat is meer dan 4% van het Amerikaans Bruto Binnenlands Product (BBP). Aan het huidige tempo zal het tekort in 2022 de kaap van 1000 miljard dollar ronden. Momenteel bedragen de federale schulden 78% van het BBP, in 2028 zal de kaap van 100% worden bereikt. 

Martin Feldstein, de voormalige voorzitter van de Council of Economic Advisers onder President Ronald Reagan, heeft er geen goed oog in. Hij is van mening dat er hoe dan ook iets moet gebeuren om het tij te doen keren, of de overheid dat nu graag wil of niet. Een exploderende openbare schuld hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de volgende generatie, die zich daaromtrent steeds luider begint te roeren. Zonder ingrijpen zal er vroeg of laat iets gebeuren. Hoe langer men wacht, hoe groter de kans dat het schuldenprobleem van enorme omvang zal veroorzaken.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiƫle eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.