FED is de trappers volledig kwijt




De financiële markten staan al enkele dagen opnieuw in rep en roer. Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligaties is opnieuw teruggevallen onder nul en dat is een evolutie waar waarschijnlijk niemand echt rekening mee had gehouden. De meeste economen gingen er namelijk vanuit dat de rente ook in Europa genormaliseerd zou worden. Dat blijkt nu dus niet het geval te zijn.

Ook in de Verenigde Staten is het rendement op de benchmark 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw gedaald. Bovendien heeft er een inversie van de rentecurve plaatsgevonden, in die zin dat de rente op 3 maanden nu hoger staat dan die op de toonaangevende 10-jarige rente. Zo’n omkering in de rentecurve wijst er vaak op dat er een recessie in de lucht zou kunnen hangen.

En dat zou dus ook ditmaal het geval kunnen zijn, een besef dat ook tot de Amerikaanse centrale bank is doorgedrongen. Chicago Federal Reserve Bank President Charles Evans verwacht niet alleen geen renteverhogingen meer voor het einde van dit jaar, maar sluit zelfs niet uit dat de FED gedwongen zal worden om haar basisrente opnieuw te verlagen wanneer de omstandigheden dat zouden vereisen.

Evans neemt het woord ‘recessie’ weliswaar niet in de mond, maar verwijst toch naar een situatie waarin de economische risico’s realiteit zouden worden. Die risico’s zijn ook op de goudmarkt zichtbaar, want de goudprijs is opnieuw doorgestegen tot boven 1300 dollar per troy ounce. Bovendien blijkt uit de cijfers van de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) dat het sentiment rond het goud opnieuw positiever is geworden.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.