Gaat de zilverprijs naar 50 dollar per troy ounce?




De analisten zijn het er over eens dat zilver momenteel niet alleen het meest ondergewaardeerde edelmetaal is, maar ook de meest ondergewaardeerde grondstof en zelfs de meest ondergewaardeerde activaklasse. Onderwaarderingen kunnen op de financiële markten lang blijven duren, maar op een bepaald moment zal de zilvermarkt weer openbloeien. Met een explosie van de zilverprijs als gevolg.

Het probleem met zilver is dat het zelden of nooit in de media opduikt. Dat betekent dat de fundamentals onder de zilvermarkt door de beleggers niet begrepen worden. En wat die belegger niet begrijpt, lust hij ook niet. Uit een recent rapport opgesteld door Capital Economics blijkt echter dat de fundamentals onder de zilvermarkt bijzonder solide blijven, wat de hoop voor prijsherstel wettigt.

De productie in de grote zilvermijnen blijft dalen, vorig jaar was er sprake van een terugval van de productie met 8%. Gaat de zilverprijs naar 50 dollar per troy ounce? Veel analisten zien dat prijsniveau binnen een periode van 3 tot 4 jaar haalbaar. Maar het zou ook sneller kunnen gaan. In geval van een recessie zou de vraag naar zilver vanuit de industriële sector weliswaar afnemen, maar daar staat een grotere vraag van de kant van de beleggers tegenover.

Het opgegeven koersdoel van 50 dollar lijkt zelfs nog aan de conservatieve kant wanneer we rekening houden met het feit dat de zilvermarkt jarenlang werd gemanipuleerd. Een andere factor die voor het witte metaal pleit, is dat de gold to silver ratio momenteel 80 op 1 bedraagt, waar dat in de komende jaren 15 op 1 kan worden. Eén en ander wil zeggen dat zilver een ongekend potentieel bezit. Aangpast voor inflatie is de prijs nu lager dan in 1916.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.