Niemand zal de FED bij de volgende crisis ter hulp schieten




Econoom Peter Schiff was één van de felste tegenstanders van het beleid zoals dat door de Amerikaanse centrale bank werd gevoerd. Hij voorspelde dat de FED noodgedwongen zou moeten stoppen met het optrekken van haar basisrente. Inderdaad werden de 2 voor dit jaar geplande renteverhogingen geschrapt. En daarmee maakte de FED overigens een bocht van 180°, zeer tot genoegen van de financiële markten.

Maar daarmee zijn de problemen nog niet opgelost. Schiff verwacht dat de FED ook zal stoppen met het afbouwen van haar balans. Hij is van mening dat Jerome Powell de beleggers een rad voor de ogen draaien en bewust onwaarheden vertellen. Zij durven niet te vertellen dat de rente niet kan opgetrokken worden uit vrees dat de economie geen hogere rentevoeten aan kan. De Amerikaanse economie zal imploderen wanneer de FED de rente optrekt, zo eenvoudig liggen de zaken.

Het inkrimpen van de balans van de centrale bank is eveneens onmogelijk omdat de begrotingstekorten de pan uitswingen. Ondanks het feit dat de economie nog altijd groeit – over het vierde kwartaal groeide het BBP met 2,20% - speelde de federale overheid het klaar om een recordbedrag uit te geven in februari. Het is volgens Schiff zo klaar als pompwater dat het zo niet verder kan.

Schiff houdt zijn hart vast bij wat er te gebeuren staat wanneer de volgende recessie uitbreekt. De centrale bank is er niets in geslaagd haar problemen op te lossen toen de economie op volle toeren draaide en zal daar zeker niet in slagen als de econome in een recessie belandt. Niemand zal de FED bij de volgende crisis ter hulp schieten, de centrale bank zal er helemaal alleen voorstaan. En dat kan volgens Peter Schiff nooit goed aflopen.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.