Peter Schiff voorspelt een grote dollarcrisis




Peter Schiff is nooit een vrolijke jongen geweest en zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook nooit worden. De Chairman van SchiffGold, hij is ook CEO en Chief Global Strategist van Euro Pacific Capital Inc en gastheer van The Peter Schiff Show, is een aanhanger van de Oostenrijkse school in de economie. Als één van de weinigen voorspelde hij de grote crisis van 2007-2008, voorafgegaan door de instorting van de huizenmarkt.

In een recent interview uitte hij opnieuw zijn bezorgdheid over de huidige situatie. Peter Schiff voorspelt een grote dollarcrisis, niet meer of niet minder. De oorzaak hiervoor moet bij de centrale banken worden gezocht die de afgelopen jaren een roekeloze monetaire politiek gevoerd hebben. Het gevolg is dat er een zeepbel van gigantische afmetingen is ontstaan, een ‘bubble’ die zijn gelijke in de geschiedenis niet heeft.

Die zeepbel werd tot nog grotere proporties geblazen door het ingrijpen van de media, die de beleggers alsmaar richting aandelen en obligaties zijn blijven sturen. Die zullen echter weggevaagd worden wanneer de crisis in volle hevigheid toeslaat. Volgens Schiff is de Amerikaanse centrale bank consequent blijven liegen toen ze vorig jaar een verdere normalisering van de rentevoeten aankondiging. De FED wist toen al dat de ruimte om de rente te verhogen beperkt was.

In zijn visie bevindt de beurs van Wall Street zich nog altijd in een berenmarkt en dat zal binnenkort blijken als de koersen weer gaan dalen. Maar Peter Schiff heeft een alternatief bij de hand in de vorm van goud, zilver en de andere edelmetalen. Beleggers moeten minstens 5 tot 10% van hun kapitaal in goud beleggen. Daarnaast is Schiff ook sterk belegd in goudmijnaandelen.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.