Zal de FED een nieuwe zeepbel doen ontstaan in haar streven naar meer inflatie?




Gouverneur Jerome Powell heeft absolute prioriteit gegeven aan de strijd tegen de inflatie. Dat bleek uit de slotverklaring na afloop van de laatste meeting van de Amerikaanse centrale bank. Het uitblijven van meer inflatie is volgens Nathan Sheets, chief economist bij PGIM Fixed Income, één van de redenen van de U-bocht die de FED heeft gemaakt wat haar monetaire politiek betreft.

Wanneer de beleggers binnen enkele maanden in de gaten krijgen dat de economie dankzij de lage rentevoeten blijft groeien terwijl de FED vastberaden blijft om de rente laag te houden, ontstaat opnieuw een Goldilocks scenario. Alle remmen zullen losgegooid worden, met als gevolg dat de koersen van aandelen en obligaties eens te meer door het dak zullen vliegen. En dat is niet zonder risico’s.

Zal de FED een nieuwe zeepbel doen ontstaan in haar streven naar meer inflatie? Bij Allianz SE is chief economic adviser Mohamed El-Erian eveneens op de hoede voor een dergelijk scenario. Het is van 1994 geleden dat de rente nog zo laag stond. Die lage rentevoeten wakkeren de appetijt voor risicovolle beleggingen alleen maar aan. We zijn dus in sneltreinvaart op weg naar een risk-on situatie.

Stephanie Flanders vreest in haar nieuwe podcast Stephanomics dat de FED goed op weg is om dezelfde soort zeepbellen te blazen die door topman Jerome Powell aan de 2 vorige recessieperiodes worden gelinkt. De nieuwe zeepbelllen zouden wel eens de definitieve kunnen zijn die het financieel systeem op zijn grondvesten doen daveren. Wat is de moraal van het verhaal? Blijf zo ver mogelijk uit de buurt van risicovolle beleggingen en houd in ieder geval wat goud, zilver en andere edelmetalen achter de hand.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.