Amerikaanse kapitalistische democratie is in groot gevaar




AFL-CIO President Richard Trumka is een bekende Amerikaanse vakbondsleider die onlangs ophef maakte met een verklaring over de toekomst van de Verenigde Staten in het algemeen en over de economie in het bijzonder. De Amerikaanse kapitalistische democratie is in groot gevaar, zo verklaarde Trumka op een druk bijgewoonde toespraak voor The Economic Club of Washington.

Zijn stelling is vrij eenvoudig: een systeem dat niet in staat is om de levensstandaard van de bevolking te verbeteren, is gedoemd om te mislukken. Een dergelijk systeem zal vroeg of laat imploderen. Volgens Trumka is de aanwezigheid van Donald Trump in het Witte Huis het beste bewijs dat er iets grondig mis is het met systeem. Die Trump zit daar namelijk niet op zijn plaats, want hij heeft gefaald in zijn opdracht.

Trump slaat zich voortdurend op de borst dat hij de Amerikaanse economie een zuurstofkuur heeft bezorgd, maar in feite is hij er niet in geslaagd om in een aantrekkende economie de lonen te doen stijgen. Het gevolg daarvan is dat de ongelijkheid bij de Amerikanen nog is toegenomen. De rijken zijn rijker en de armen armer geworden en de kloof tussen beide groepen dreigt alleen nog maar groter te worden.

Richard Trumka kreeg op de meeting van The Economic Club of Washington de steun van David Rubenstein, de miljardair en mede-oprichter van The Carlyle Group. Die stelt dat Trump beloofd had de regels te zullen veranderen. De Amerikanen hebben hem geloofd, maar Trump heeft zijn beloftes niet kunnen waarmaken. Diens bewind zal uiteindelijk in een ramp eindigen, waarbij alle verworvenheden uit het verleden op losse schroeven worden gezet. Trumka vreest dat de volgende crisis dichterbij is dan we allen denken.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiƫle eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.