Dit is de kans van de eeuw: verkoop uw aandelen en koop goud




Welke richting zullen de koersen op de beurs van Wall Street in de komende weken en maanden inslaan? Deze vraag stellen is makkelijk, maar het antwoord geven een stuk moeilijker. Tot nader order is niemand in bezit van een glazen bol. Toch zijn er marktdeelnemers die het hoofd ver durven uit te steken. Wat concreet wil zeggen dat ze zich aan verstrekkende voorspellingen durven te wagen.

Wat dacht u van deze? Dit is de kans van de eeuw: verkoop uw aandelen en koop goud. Dit advies werd gegeven door Crescat Capital LLC en dat is een hedge fund dat toch wel recht van spreken heeft. Het Global Macro Fund van dit fonds heeft jaar op jaar de S&P 500 geklopt, wat betekent dat de beheerders van dit fonds van wanten weten. Vorig jaar mochten de beleggers in dit fonds rekenen op een return van 41%.

Het economisch plaatje voorspelt volgens de beheerders van dit fonds geen goed nieuws. We bevinden ons in de laatste fase van een cyclus. In zo’n periode is het op de beurs weliswaar nog altijd peis en vree, maar in de verte pakken zich toch al onweerswolken samen. Die komen op ons af in de vorm van een recessie en de beleggers zitten zich daarom beter schrap. Waardoor de goudmarkt opnieuw interessant wordt. 

Tavi Costa, global macro analyst bij Crescat, is van mening dat die recessie niet lang op zich zal laten wachten, hij verwacht ze in 2020 of 2021. Costa verwijst onder meer naar het feit dat insiders momenteel aandelen verkopen, wat volgens hem wijst op een zeepbel op Wall Street. Volgens Costa is het niet onverstandig om nu goud en zilver te kopen. De goudprijs zal binnen afzienbare tijd door het plafond vliegen en dat voorbeeld zal door de zilverprijs gevolgd worden.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiƫle eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.