FED kan zelf de volgende recessie veroorzaken




De jongste tijd verschenen er in de Verenigde Staten verschillende boeken over de komende financiële crisis. De jongste in het rijtje is dat van James Rickards, deze macro-analist en financieel commentator pakte uit met een boek onder de titel “Aftermath“. Het betreft het laatste deel van een serie van 4, waarin Rickards uitlegt waarom we onvermijdelijk op een nieuwe recessie afstevenen en waar de beleggers zich dus maar beter wapenen.

Rickards weet waarover hij spreekt, want hij zat in de vuurlinie toen hedge fund Long-Term Capital Management in 1998 als gevolg van de Aziatische crisis onderuit ging. Dat bankroet lag aan de basis van een golf van paniek op de financiële markten. De Federal Reserve Bank of New York zag zich genoodzaakt om het fonds te redden, redding waar een prijskaartje van ruim 3 miljard dollar aan vasthing.

Volgens deze Rickards kan de FED nu zelf de volgende recessie veroorzaken. Die is volgens hem niet ver meer verwijderd in de toekomst en ze zal zo hevig zijn dat zelfs de centrale banken niet in staat zullen zijn om de meubelen te redden. De FED heeft haar beste kruit verschoten tijdens de vorige crisis en staat nu met de mond vol tanden als de volgende uitbreekt. Want de vorige ingreep heeft de slagkracht van de centrale bank sterk ondermijnd.

Om het tij te keren, zag de FED zich genoodzaakt om 4000 miljard dollar te drukken en om de rente tot nul te laten zakken. Nog eens 4000 miljard dollar drukken zal niet meer lukken, dus heeft de FED geprobeerd om de rente weer op te trekken van 0 tot 2,25%. Verdere verhogingen zijn niet gelukt, wat betekent dat gouverneur Jerome Powell over onvoldoende wapens beschikt om de volgende crisis te bestrijden. Wanneer ze probeert om haar basisrente verder te verhogen, zal ze onvermijdelijk zelf de volgende recessie uitlokken. Die zal zo hevig zijn dat ze door een recessie zal gevolgd worden.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.