Manipulatie van de goudprijs heeft verregaande gevolgen




Inmiddels hebben steeds meer beleggers met eigen ogen kunnen vaststellen dat de markten voor edemetalen gemanipuleerd worden. Dat geldt op de eerste plaats voor de goudmarkt, waar een mysterieuze hand de prijzen naar zijn of haar hand zet. Het scenario is bekend: plots duikt er op de COMEX een onbekende (het kunnen er natuurlijk ook meer zijn) verkoper op die goudfutures letterlijk dumpt.

De bedoeling is uiteraard om de goudprijs naar omlaag te duwen. Dat lukt echter steeds minder, want de andere marktdeelnemers kennen inmiddels zijn trucje. Chris Powell, Treasurer and Secretary van GATA en Bill Murphy, eveneens lid van GATA maar ook van LeMetropoleCafe.com, zijn van mening dat de financiƫle markten nog altijd niet zwaar genoeg tillen aan deze vorm van manipulatie.

De manipulatie van de goudprijs heeft verregaande gevolgen voor de waarderingen van kapitaal, arbeid, goederen en diensten in de hele wereld. Deze waarderingen worden op een totalitaire en dictatoriale manier bepaald, waarbij de wetten van de vrije markt simpelweg aan de laars worden gelapt. Kind van de rekening zijn op de eerste plaats natuurlijk de ‘eerlijke’ kopers van goud en zilver.

Van een open en transparante handel in edelmetalen is namelijk geen sprake meer. Voor niet-ingewijden wordt het bijna onmogelijk om de echte waarde van goud en zilver te bepalen. Volgens de GATA zitten de centrale banken achter de manipulatie van de goudprijs, zij mogen echter rekenen op de steun van de gewone banken. Er wordt aangedrongen op het stoppen van de manipulatie, maar die vraag wordt waarschijnlijk aan dovemansoren gesteld. Maar loontje komt volgens GATA onvermijdelijk om zijn boontje: ooit stopt de manipulatie en dan zullen de goud- en zilverprijs exploderen.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.