Ray Dalio ziet donkere wolken zich samenpakken boven de horizon




Wat is er nu eigenlijk van de grote crisis waarop we volgens sommigen op zouden afstevenen? Een aantal doemdenkers op en rond de beurs van Wall Street waarschuwt voortdurend voor een financiële ramp die zich binnen afzienbare tijd zal afspelen. Ondanks al die dramatische voorspellingen is de crisis tot dusver altijd uitgebleven. Timing blijkt in het wereldje van ‘gloom and doom’ een levensgroot probleem te zijn.

Af en toe is er toch een pundit die het aandurft om met een tijdstabel uit te pakken. Dat heeft recent Ray Dalio nog gedaan. Het betreft hier niet zo maar de eerste de beste, want als oprichter van Bridgewater Associates beheert deze maand zowat 160 miljard dollar. In het kader van de behartiging van de belangen van zijn klanten kan Dalio zich niet te veel foute voorspellingen veroorloven.

Zijn stelling draait om het centrale punt dat de overheden (regeringen plus centrale banken) ‘vergeten’ hebben om de oorzaken van de vorige crisis weg te nemen. Ze hebben weliswaar de syptomen van de crisis bestreden, maar daarmee hebben ze eigenlijk alleen wat tijd gekocht. De onderliggende problemen zijn echter niet verdwenen en dat zal volgens Dalio binnenkort duidelijk worden.

Of met andere woorden: hij gaat er van uit dat we ons opnieuw schrap moeten zetten voor de volgende crisis. Die zou volgens hem nog een stuk erger kunnen worden als de vorige. De beleggers zijn met deze gewaarschuwd, ze hebben echter nog tijd om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Concreet wil dit zeggen dat een deel van de beleggingsportefeuille ingeruild moet worden voor risicovrije activa. En dan wordt natuurlijk verwezen naar goud, zilver en andere crisisbestendige activa. Een gewaarschuwd man is er ook in dit geval 2 waard.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.