Spanningen in het financieel systeem lopen verder op




Onderhuids rammelt er van alles in het financieel systeem. Zowel Argentinië als Turkije worden geconfronteerd met grote spanningen. De munten van deze landen staan onder zware druk, met chaos op de kapitaalmarkten tot gevolg. Uiteraard worden beiden landen elk met de eigen specifieke problemen geconfronteerd. Daarnaast is er een bijkomend probleem op de grondstoffenmarkten.

Argentinië is op de eerste plaats een producent van sojabonen, graan, maïs enzovoort. De Bloomberg Grains Index, waarin de futuresprijzen van deze grondstoffen zijn opgenomen, heeft recent het laagste punt ooit laten optekenen. Over de afgelopen 12 maanden is deze index met 20% gedaald. Dat is uiteraard een flinke streep door de Argentijnse regering, die haar inkomsten flink ziet afnemen.

Bovendien is de situatie op de oliemarkt een bijkomende nagel aan de doodskist van zowel Argentinië en Turkije. Sinds het dieptepunt in december is de prijs voor een vat Brent (Noordzee-olie) met bijna 50% gestegen. Daardoor is de energierekening voor beide landen ook nog eens fors opgelopen. Zodoende zijn de valutareserves fors teruggevallen. Bovendien is het weinig waarschijnlijk dat de lucht snel opklaart.

De Amerikaanse president Donald Trump lijkt van plan om Iran helemaal het mes op de keel te zetten wat de olie-export van dit land betreft. Om een lang verhaal kort te maken: het financieel systeem zit vol spanningen en vroeg of laat kunnen de stoppen helemaal doorslaan. In een dergelijk scenario kunnen lokale problemen (Argentinië en Turkije) volledig uit de hand lopen en uitgroeien tot een wereldwijde crisis. Het is dus zaak om uiterst waakzaamheid te blijven, want een ongeluk kan in een klein hoekje zitten.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.