Beleggers vluchten opnieuw richting veiligheid




Onze beleidsmakers moeten stilaan met de handen in het haar zitten. Na de grote crisis van 2007-2008 hebben ze alle mogelijke inspanningen om de wereld van voor die crisis te herstellen. Die inspanningen hebben echter niet de gewenste vruchten opgeleverd, wel integendeel. De centrale banken zijn er bijvoorbeeld niet in geslaagd om de rentevoeten te normaliseren.

De Amerikaanse centrale bank heeft daar weliswaar een poging toe gedaan, maar werd onderweg teruggefloten. In Europa is van het optrekken van de rente tot dusver nog geen sprake, er wordt integendeel zelfs gesproken om de rente weer naar omlaag te duwen. De vraag is nu waar de wereldeconomie zich zou bevinden zonder de stimulerende maatregelen van de overheid.

Rabbani Wahhab, senior fixed income portfolio manager bij London and Capital, wijst daarbij op het feit dat de handelsoorlogen ontketend door de Amerikaanse president Donald Trump op geen slechter moment kon komen. De economische krachten dreigen te verzwakken en de handelsoorlogen dreigen die verzwakking nog in een stroomversnelling te brengen. Met alle gevolgen van dien.

De rendementen op de obligaties in de eurozone zijn teruggevallen tot het laagste niveau in 3 jaar, wat betekent dat de beleggers opnieuw richting veiligheid vluchten. De overheden in het algemeen en de centrale banken zitten momenteel klemvast, ze kunnen niet meer voor- of achteruit. Waar dit allemaal zal eindigen, is allesbehalve duidelijk. Voorzichtige beleggers nemen in ieder geval beter een parachute aan boord, in de vorm van goud, zilver en andere edelmetalen. Een gewaarschuwd man (of vrouw) is er nog altijd twee waard.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiƫle eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.