Handelsoorlogen kunnen uiteindelijk financiële markten doen crashen




Het ziet er voorlopig niet naar uit dat er een einde komt aan de handelsoorlogen tussen de Verenigde Staten en China. De rest van de wereld wordt meegesleept in die handelsoorlogen die op de financiële markten met argusogen gevolgd worden. Wat zal de volgende stap zijn die door één van de betrokken partijen gezet wordt? Helaas is het moeilijk om in het hoofd van president Donald Trump te kijken. En zo mogelijk nog moeilijker om in dat van de Chinezen.

Michael Zezas, Chief Public Policy strategist bij Morgan Stanley, heeft er geen goed oog in. De handelsoorlogen kunnen uiteindelijk de financiële markten doen crashen, dat staat voor hem als een paal boven water. Zezas verwacht dat de financiële markten langzaam maar zeker toch zullen plooien onder het gewicht van de handelsoorlogen. Maar in geval van een echte escalatie kan de schade enorm zijn.

In eerste instantie zullen de betrokken partijen toegeven aan de eisen van de markten door in de richting van een compromis te werken. Dergelijk compromis zal echter steeds onvoldoende zijn, met als gevolg dat naarmate de periode van onzekerheid voortduurt de koersen van zowel aandelen als obligaties steeds meer onder druk zullen komen te staan. Er staat de beleggers dus een moeilijke periode te wachten.

Wat staat de belegger in een dergelijke constellatie te doen? Eigenlijk kan hij maar één zaak doen en dat is bescherming zoeken onder de paraplu van edelmetalen. Goud en zilver zullen namelijk aan een come back beginnen zodra de dollar onder het gewicht van de handelsoorlogen alsmaar goedkoper zal worden. Van goudkevers en aanverwanten wordt nog wat geduld gevraagd, maar hun uur zal weldra aangebroken zijn.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.