Peter Schiff ziet handelsoorlogen niet goed aflopen




De Amerikaanse president Donald Trump laat zich de kaas niet van het brood eten door de Chinezen. Hij heeft nieuwe heffingen aangekondigd op Chinese producten en die zullen ongetwijfeld door Beijing met tegenmaatregelen beantwoord worden. Op die manier dreigen de handelsoorlogen verder te escaleren. Hoe het conflict zal eindigen, kan helaas niemand voorspellen.

Maar Peter Schiff ziet die handelsoorlogen niet goed aflopen, volgens deze goudexpert onderschat Trump het hefboomeffect van het conflict. De Chinese president Xi Jinping laat zich namelijk niet doen. Schiff vergelijkt het optreden van de Amerikaanse president met dat van generaal Custer tijdens de slag bij Little Big Horn, waar tijdens de indianenoorlogen van de 19de eeuw 210 Amerikaanse soldaten werden afgeslacht door native krijgers.

Trump begrijpt volgens hem het karakter van de internationale handel niet. Bovendien overschat hij de capaciteit van de Verenigde Staten om op korte of zelfs op middellange termijn een producent van goedkope goederen te worden. Op zijn site SchiffGold.com schrijft Peter Schiff dat de president het veiligheidsnet dat jarenlang onder de Amerikaanse economie gespannen was aan het afbreken is.

Een bedrijf als Nike stelt in de VS weliswaar tienduizenden mensen te werk, maar laat zich schoenen hoofdzakelijk in China en Vietnam maken. Het kan jaren duren alvorens het bedrijf nieuwe fabrieken in de VS zelf heeft gebouwd. Uiteindelijk dreigen de handelsoorlogen de katalysator te worden die een nieuwe crisis kan uitlokken. Zijn advies daaromtrent is verder genoegzaam bekend: beleggers brengen zich best in veiligheid door goud, zilver en andere edelmetalen achter de hand te houden.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiƫle eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.