Volgende financiële crisis zal erger zijn dan de vorige




De jongste maanden is regelmatig gewaarschuwd dat een nieuwe crisis op korte of middellange termijn onvermijdelijk zal worden. We zetten enkele merkwaardige uitspraken van analisten in dat verband even op een rij, waarbij we alleen kunnen maar concluderen dat wat boven ons hoofd hangt niet veel goeds belooft. De volgende financiële crisis zal erger zijn dan de vorige, zoveel is duidelijk.

Jim Rogers, oprichter van het Quantum Fund, drukt het uit als volgt: "The next bear market will be the worst in my lifetime". Of met andere woorden: ‘de volgende berenmarkt zal de ergste uit mijn leven zijn’. Ook wat betreft de kansen op een volgende recessie hoeven we ons weinig illusies te maken. Miljardair Ray Dalio, miljardair en oprichter van het meest winstgevende hedge fund in de wereld windt er geen doekjes om.

“The probability of a recession prior to the next presidential election is relatively high, 70%" of vrij vertaald: “er is zowat driekwart procent kans dat de volgende recessie nog voor de volgende presidentsverkiezingen in 2020 zal uitbreken. Zelfs twee ex-gouverneurs van de Amerikaanse centrale bank hebben zich recent in het debat gemengd. "There are two bubbles: a stock market bubble and a bond market bubble".

Dit zijn de woorden van Alan Greenspan, voormalige voorzitter van de Federal Reserve. Zijn collega, voormalig FED-gouverneur Ben Bernanke: "In 2020, Wile E. Coyote is going to go off the cliff and look down". Bovenvermeld viertal laat aan duidelijkheid niets te wensen over. We mogen ons schrap zetten voor een crisis die er sneller zal komen dan iedereen verwacht. Een gewaarschuwd man/vrouw is er ook in dit geval 2 waard.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.