Investeren in goud aantrekkelijker dan ooit


Heeft u al eens gedacht aan investeren in fysiek goud? Dan is nu hét moment, want de toekomst van goud ziet er meer dan gunstig uit. Op 10 september zakte de goudprijs naar zijn laagste peil in vier weken, 1490 dollar per ounce, zoals werd voorspeld. Met het oog op de positieve toekomst van de goudprijs is dit goed nieuws.

Een spectaculaire klim naar een nieuw record van de goudprijs binnen de twee jaar, dat is wat bankreus Citi voorspelt. Niet alleen Citi, maar ook beursgoeroe Mark Möbius legt in een beleggers rapport uit dat de prijs van het goud spectaculair zal verder stijgen. Een historische groei tot 2000 dollar per ounce, meer dan het huidige record van ongeveer 1921 dollar, in de komende twee jaar. Het lijkt onmogelijk. Toch is het niet louter een optimistische voorspelling.
Aanleiding prijsstijging
De voorspelling is gebaseerd op verschillende feiten. De redenen voor deze stijging zijn een combinatie van meerdere factoren zoals de risico’s op de financiële markten en de groeiende kooplust bij de centrale banken. De mogelijke rentedaling in de VS, het steeds verder ontwikkelen van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog, de kans op een no-deal brexit en een stijgende kans op een algemene recessie spelen allemaal een grote rol.

Groeiende kooplust bij Centrale banken
De groeiende kooplust bij de centrale banken kunnen we verklaren door het feit dat de aankoop van goud wordt gezien als een mogelijkheid om minder afhankelijk te worden van de Amerikaanse dollar. Wereldwijd werd door de centrale banken in 2019 al meer goud gekocht dan de 9 voorgaande jaren volgens de berekeningen van World Gold Council.

Fysiek goud
Er is een belangrijk verschil tussen fysiek goud en papier goud. Fysiek goud krijg je zelf in je handen, dat wil zeggen dat je 100% de eigenaar bent. Papier goud is goud dat je enkel op papier koopt, er is dus geen fysiek goud aanwezig en de kans bestaat dat je niet de enige eigenaar bent. Het risico op verlies wanneer het fout loopt op de financiële markt is dan ook erg groot. Om je kapitaal te beschermen voor als het écht fout gaat investeer je best in fysiek goud dat zijn waarde niet kan verliezen.

Fysiek goud is de ultieme belegging
De redenen om te investeren in fysiek goud zijn uiteenlopend. Als spaarder kan je een deel van je vermogen veilig stellen voor de toekomst, als belegger speel je in op de koersschommelingen en heb je als doel het maken van winst. In tegenstelling tot een investering in aandelen of obligaties wordt de waarde van goud bepaald door wat de aarde te bieden heeft en is diens waarde niet afhankelijk van regeringen, bedrijven en de wereldwijde economie. Het is ook één van de weinige bezittingen die geen rechten of plichten om te betalen of ontvangen bevat.

Kortom, fysiek goud is een goede investering en nu is het perfecte moment om in te stappen!

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.