Ray Dalio heeft er geen goed oog in




Ray Dalio is in de Verenigde Staten een man waar naar wordt geluisterd, want als oprichter van hedge fund Bridgewater Associates heeft hij een helikoperzicht op de financiële markten. Zijn visie over de huidige gang van zaken hoeft weinig verdere uitleg: uitspraken als ‘world has gone mad’ en ‘system is broken’. Of met andere woorden: de wereld is knettergek geworden en ons financieel systeem is gebroken.

Daarmee wordt uiteraard verwezen naar het feit dat de centrale banken de wereld met vers geld overspoeld hebben. Dat geld werd uit de lucht geplukt, het is gewoon fiat geld dat zijn waarde alleen ontleent aan het vertrouwen dat de mensen in dat geld hebben. Maar volgens Dalio vroeg of laat blijken dat de keizer geen kleren draagt, waarbij in dit geval wordt bedoeld dat op een bepaald moment zal blijken dat het om waardeloos geld gaat.

Hetzelfde geldt volgens Dalio voor de bedrijven die op de beurs van Wall Street noteren. Die verkopen dromen in plaats van resultaten. De stevige winsten die de bedrijven bekendmaken, zijn louter en alleen te danken aan het stroom van goedkoop geld waar de markten mee werden overspoeld. Ze zijn met andere woorden op los zand gebouwd, iets wat vroeg of laat ook zal blijken.

Dalio verwijst in dat verband naar het verhaal van WeWork, een bedrijf dat met zijn beursintroductie hopeloos de mist inging. In zijn essay “The World Has Gone Mad and the System Is Broken” stelt Dalio dat een verhaal als dat van WeWork alleen mogelijk was omdat de beleggers met veel gratis geld opgezadeld zitten dat een bestemming moet vinden. Ray Dalio heeft er dus geen goed oog in, hij is van mening dat de situatie helemaal uit de hand is gelopen.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.