Centrale banken bekennen eindelijk kleur




Wat is de reden waarom de centrale banken op grote schaal goud kopen? Zijzelf zullen ons het antwoord op die vraag natuurlijk niet geven, zodat we zelf op zoek zijn moeten gaan naar een antwoord. Eén zaak staat als een paal boven water: ze kopen geen goud omdat ze liefhebbers zijn van juwelen en andere gouden hebbedingetjes. Er is een veel dringendere reden waarom ze op de goudmarkt actief zijn.

En die reden heeft ook niets te maken met de stijging van de goudprijs in de loop van 2019. De centrale banken bekennen eindelijk kleur over het waarom en dit in de vorm van een verklaring van een econoom van de Nederlandsche Bank. Die liet zich onlangs ontvallen dat goud eventueel als basis voor een nieuw monetair systeem wanneer het huidige bestaande systeem in haar voegen zou kraken.

Of met andere woorden: de Nederlandse centrale bank sluit niet uit dat ons financieel systeem op wankele benen staat. Wie de gang van zaken op de voeten volgt, zal waarschijnlijk wel in de gaten hebben dat er ‘ergens’ ‘iets’ scheelt. De Nederlandsche Bank is de eerste centrale bank die de mogelijkheid oppert van goud als basis voor een nieuw financieel systeem. Zij zegt met andere woorden open en bloot waar andere centrale banken in stilte eveneens aan werken.

In dat verband moet een opmerking van hedge funds beheerder Ray Dalio (Bridgewater Associates) in ieder geval ernstig genomen worden. Die waarschuwde op de International Finance conference meeting dat hij een vlucht naar goud niet uitsluit. Dalio maakt zich, zoals veel anderen, zorgen over de Amerikaanse begrotingspolitiek. De Amerikanen blijven de schulden maar opstapelen en dat kan niet goed blijven lopen. Het wereldwijde schuldenprobleem kan er inderdaad vroeg of laat toe leiden dat ons financieel systeem instort.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.