Goudprijs beweegt in cycli van 7 jaar, opwaarts potentieel kan groot zijn




De goudmarkt bevindt zich in een bull markt en in de komende maanden krijgen we fors hogere koersen te zien. Dat is alleszins de mening van Chris Vermeulen van FX Empire. Die had voorspeld dat 1 troy ounce goud voor 31 december 2019 meer dan 1750 dollar zou kosten. Die voorspelling is echter niet uitgekomen en dat is te wijten aan de handelsoorlogen die de stijging van de goudprijs afgeremd hebben.

Maar afstel is in dit geval volgens Vermeulen geen uitstel. In 2012-2013 is goud uit een bull markt gevallen. Dat is ongeveer 7 jaar geleden. Met de doorbraak boven de weerstand op 1375 dollar bevindt de goudprijs zich echter opnieuw in een bull markt en die is goed voor een groot opwaarts potentieel. Als alles loopt zoals gepland, kan de goudprijs nu opnieuw gedurende een periode van 7 jaar stijgen. 

Vermeulen berekende dat tijdens die cycli de bewegingen in de goudprijs groot kunnen zijn. In de vorige cyclus lag de bodem op 1045 dollar en de piek op 1923 dollar, deze laatste piekprijs werd bereikt in 2012. Dat komt neer op een stijging met 878 dollar per troy ounce, of een stijging met ongeveer 80%. Wanneer het goud zich aan de Fibonacci-regels houdt, is een gelijkaardige stijging in de volgende cyclus mogelijk.

Die zou een prijsniveau van ongeveer 3500 dollar mogelijk maken. Vermeulen is van mening dat onder andere een zwakkere dollar de hausse bij het goud kan komen ondersteunen. Die zou trouwens begeleid worden door een sterke stijging van de koersen van de goudmijnaandelen, die ook deze keer sterker zouden kunnen stijgen dan de prijs voor het gele metaal zelf. De goudkevers zijn met deze gewaarschuwd.

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.