Goud beschikt nog over heel wat stijgingspotentieel




Wat is er interessant aan de huidige cyclus bij de edelmetalen? Het feit dat niet alleen de ETF’s goud kopen voor beleggers die op een onrechtstreekse manier in het gele metaal wensen te beleggen, maar dat ook fysiek goud op grote schaal wordt gekocht. Dat is onder andere de mening van Myles Udland, co-anker van The Final Round en co-auteur van de Morning Brief. Udland is positief voor de goudmarkt.

Hij ziet de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog sterk stijgen, met mogelijk een stijging tot in de buurt van 3000 dollar per troy ounce. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat die goudprijs vanaf de huidige niveaus nog in prijs zou kunnen verdubbelen. Er vindt namelijk een omslag in het sentiment plaats bij de beleggers ten opzichte van het goud. Edelmetalen zijn opnieuw populair geworden.

Dat heeft onder andere te maken met de onzekerheid die er wereldwijd heerst met betrekking tot onder andere de negatieve rentevoeten. De centrale banken weten wel waaraan ze zijn begonnen, maar ze hebben er niet het flauwste besef van hoe het experiment met die negatieve rentevoeten zal aflopen. Tegen de achtergrond van die onzekerheid kopen de beleggers zekerheid door goud in portefeuille te nemen.

Goud beschikt dus nog over heel wat stijgingspotentieel. Veel beleggers kopen goud in de vorm van munten of baren en slaan het ergens in een kluis wordt. Het zijn op de eerste plaats de begoede beleggers die aan deze manier de voorkeur geven. Kleinere beleggers kopen goud via trackers of ETF’s, wat in feite een onrechtstreekse manier is om in goud te beleggen. In de mate van het mogelijke moet echter de voorkeur aan fysiek goud gegeven worden.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.