Goud bevindt zich in de beginfase van de derde bullmarkt in 50 jaar




In de afgelopen halve eeuw zijn er 3 periodes geweest dat de goudprijs in een bullmarkt was. De eerste stijgingsfase was in 1971-1980, toen de goudmarkt sterk reageerde op het inflatiegevaar. Vervolgens was er een tweede stijgingsfase tussen 1999 en 2011. Deze rally droeg tot in september 2011 goud een historische piek bereikte op 1920 dollar per troy ounce. Waarna een fikse correctie volgde.

James Rickards maakte via The Daily Reckoning bekend dat volgens hem de derde bullmarkt in 50 jaar is begonnen. De goudprijs bereikte in de eerste weken van 2020 een piek voor de afgelopen 7 jaar even boven 1600 dollar per troy ounce. Rickards is van mening dat er 3 factoren zijn die van invloed zijn op de goudprijs en alle 3 wijzen deze factoren in de richting van verdere prijsstijgingen.

Op de eerste plaats zijn er geopolitieke spanningen die de edelmetalen door het dak kunnen jagen. Aan die geopolitieke spanningen is momenteel geen gebrek, vooral het Midden-Oosten blijft een explosief kruitvat. Maar ook elders in de wereld zijn er voldoende spanningsvelden. Als gevolg daarvan is ook de vraag naar goud wereldwijd fors toegenomen, edelmetalen zijn opnieuw gezocht.
Dat blijkt onder andere uit het feit dat ook de centrale banken op grote schaal goud kopen.

Geopolitieke spanningen en een toename van de vraag zijn factoren die de goudprijs vanaf 2015 hebben doen stijgen. Daar is nu ook de rentepolitiek van de centrale banken bijgekomen als derde factor. De centrale banken hebben de rente zo ver mogelijk omlaag geduwd, in een aantal gevallen zelfs tot onder nul. Waardoor goud vanuit het standpunt van de belegger alleen maar interessanter is geworden.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.