Waarom legt Duitsland de cashverkopen van goud aan banden?




De Duitsers zijn echte goudkevers. Volgens een recent onderzoek gedaan door het Research Center for Financial Services voor rekening van de Reisebank bezitten de Duitsers momenteel 8.918 ton goud voor een totaal bedrag van 330 miljard euro. Iets meer dan de helft daarvan is in gouden staven of munten, de rest in juwelen. Ook de Duitse centrale bank bezit 3.366,80 ton goud.

Alleen de Amerikaanse centrale bank is met 8.133,50 ton goud actiever geweest op de goudmarkt. De Duitsers zijn met andere woorden dol op goud en zullen met veel plezier gezien hebben dat de goudprijs in de afgelopen maanden flink is gestegen. Maar de Duitse regering heeft recent een maatregel ingevoerd die door de bevolking van het land slecht werd onthaald. Sinds 1 januari 2020 werden de cashverkopen van goud aan banden gelegd.

Duitsers mogen nog maar voor 2.000 euro aan goud kopen zonder persoonlijke informatie bekend te hoeven maken. Voordien was dat bedrag gelimiteerd tot 10.000 euro. Officieel volgt Berlijn daarmee een Europese richtlijn, gericht op het aan banden leggen van het witwassen van zwart geld en het financieren van terrorisme.

Maar insiders vrezen dat een heel andere reden achter het invoeren van de maatregel zit. Mogelijk vreest de overheid dat de Duitse economie ondermaats draait omdat de Duitsers te veel sparen. Het kan echter ook zijn dat ze een informatiebank aanlegt voor een toekomstige confiscatie van het goud in omloop. De overheid heeft niet graag dat haar landgenoten goud bezitten, omdat hun financiële/persoonlijke informatie dan moeilijk te achterhalen is. In ieder geval lijkt er een achterliggende reden te zijn waarom de Duitsers nu maar voor maximum 2.000 euro aan goud mogen kopen.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.