Rentevoeten duiken dieper onder nul




Het opduiken van het coronavirus heeft er toe geleid dat de beleggers weer massaal in de richting van de veiligere vluchthavens zijn gevlucht. Daardoor is het totaal bedrag aan obligaties met een negatieve rentevoet opnieuw toegenomen. Die toename was zelfs de grootste sinds 2016. Vorige week is het totaal bedrag aan obligaties met een negatief rendement opnieuw fors gestegen.

Er was sprake van een toename met een bedrag van 1,16 miljard dollar. Ian Lyngen, head of U.S. rates strategy bij BMO Capital Markets, merkt op dat het uitbreken van het virus heeft geleid tot een nieuwe vlucht richting veilige obligaties, waarbij de beleggers er niet wakker van liggen dat deze obligaties een negatief rendement opleveren. Veiligheid boven alles, zo luidt het motto. 

Daarbij is het totaal bedrag van obligaties met een negatief rendement opnieuw opgelopen tot 12,40 miljard dollar en dat is het hoogste bedrag in 2 maanden. Cantor Fitzgerald LP President Anshu Jain heeft in dat verband een waarschuwende vinger opgestoken. De gevolgen van die negatieve rentevoeten zullen in de komende jaren duidelijk worden, onder andere bij verzekeraars en pensioenfondsen.

De vraag is echter of die negatieve rentevoeten nog veel zoden aan de dijk zullen brengen. Het wordt steeds duidelijker dat de rente onder nul duwen weinig of geen succes heeft. Anderzijds zitten de centrale banken volledig klem, in de huidige omstandigheden is er simpelweg geen ruimte om de basisrente te verhogen. Het probleem van de negatieve rentevoeten zal in de komende maanden alleen maar acuter worden.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiƫle eindspel?






Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.