Wordt het coronavirus de Black Swan die de goudprijs door het dak zal jagen?




Over het coronavirus laat eigenlijk niemand het achterste van de tong zien. In de media is de ziekte wat uit beeld verdwenen, er wordt veel minder aandacht aan besteed dan enkele weken geleden het geval was. Volgens sommige bronnen gebeurt dat bewust, om de bevolking niet ongerust te maken. Voorlopig kan alleen met zekerheid gesteld worden dat van een massale uitbraak van het virus in het westen geen sprake is.

Het coronavirus slaat voorlopig nog altijd hoofdzakelijk toe in de regio Asia Pacific. Dat er economische gevolgen zullen zijn, staat inmiddels als een paal boven water. Het valt nog af te wachten hoe zwaar de impact van corona op de economie wordt. Sommige economen vrezen dat in het ergste geval de groei van de Chinese economie compleet zal stilvallen. Van het Amerikaans BBP zou anderzijds maximaal 1% groei afgeschaafd worden. Het zou echter ook veel minder kunnen zijn.

Andere gevolgen van de uitbraak van het virus vallen moeilijk in te schatten. Wordt het coronavirus de Black Swan die de goudprijs door het dak zal jagen? Dat is alleszins de mening van Arkadiusz Sieroń van FX Empire. Hij verwacht dat het coronavirus uiteindelijk tot een recessie zal leiden die ook de goudmarkt niet onberoerd zal laten. In de komende dagen en weken houdt hij het goud dan ook nauwlettend in de gaten.

Maar hoe zit het inmiddels met de zilvermarkt? De zilverprijs raakt voorlopig niet weg uit de range tussen 17 en 18 dollar. Daarbij valt op dat zilver duidelijk is achtergebleven ten opzichte van het goud, zoals blijkt uit de goud zilver ratio die in de buurt van piekniveaus noteert. Op de huidige koersniveaus lijkt het veilig om het witte metaal te kopen, want het heeft nog een achterstandje goed te maken ten opzichte van zijn gele neefje.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.