Goldman Sachs: goud is immuun voor het Coronavirus




De goudmarkt bood aanvankelijk goed weerstand bij de uitbraak van het Coronavirus. Vorige week vrijdag kregen de goudkevers echter een stevige opdoffer te verwerken. De goudprijs moest onverwacht flink terrein prijsgeven. Deze evolutie was nog duidelijker merkbaar op de zilvermarkt, de zilverprijs verloor in één enkele sessie meer dan 7%. Daarmee kostte een troy ounce zilver tijdelijk weer minder dan 17 dollar.

Voor een troy ounce goud moest anderzijds weer even minder dan 1600 dollar worden betaald. Bij Goldman Sachs maakt head of global commodities research Jeff Currie zich weinig zorgen om die evolutie. Volgens Currie zal uiteindelijk blijken dat de edelmetalen immuun zijn voor het Coronavirus. Dat virus heeft heel wat onzekerheden met zich meebracht, maar één zekerheid is dat goud nog over heel wat potentieel beschikt.

Van de correctie met 4,61%, de grootste daling in bijna 7 jaar bij het goud, ligt Currie niet wakker. In zijn visie verkochten sommige speculanten goud om op korte termijn geld vrij te maken voor het indekken van posities. De edelmetalen in het algemeen en goud in het bijzonder behouden volgens hem hun defensief karakter. Zolang de huidige onzekerheid op de financiële markten blijft, zal de goudprijs kunnen blijven stijgen.

Dat die onzekerheid niet snel zal verdwijnen, blijkt uit de evolutie van de koers van de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Die koers is teruggevallen tot zelfs even onder 1% en dat wijst er op dat de beleggers uitgaan van een sterke economische terugval. Currie wijst er op dat de obligatiemarkt over de lange termijn als een betrouwbare graadmeter mag worden beschouwd. En dus blijft hij geloven in het goud.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.