Goud is momenteel de enige veilige vluchthaven




De ravage die het Coronavirus op de financiële markten heeft aangericht, valt vooralsnog moeilijk in te schatten. De beurskoersen werden letterlijk neergehamerd en ook op de obligatiemarkten werd heel wat schade aangericht. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel terug onder 1,25%, het rendement op de Bund met dezelfde looptijd zakte weg tot meer dan 0,60% negatief.

Daarmee worden staatsobligaties opnieuw als veilige vluchthavens beschouwd. Maar volgens Peter Schiff van Euro Pacific Capital is de enige veilige vluchthaven momenteel de goudmarkt. De goudprijs is als gevolg van het uitbreken van het Coronavirus gestegen tot een piek voor de afgelopen 7 jaar. Volgens Schiff staat niets een verdere opmars van het goud in de weg. Dit ondanks de forse correctie die zowel de goud- als de zilverprijs afgelopen vrijdag te verwerken kregen.

De obligatiemarkt is volgens Peter Schiff één gigantische zeepbel die als gevolg van het Coronavirus nog verder wordt opgeblazen. De beleggers anticiperen namelijk op meer renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank. Die rentedalingen zullen volgens Schiff er ongetwijfeld komen, hij houdt er rekening mee dat de FED haar basisrente voor het einde van dit jaar haar basisrente minstens 2x zal verlagen. Mogelijk komt er nog deze maand al een eerste renteverlaging.

Maar de beleggers onderschatten volgens Schiff daarmee het inflatiegevaar. Het huidig rendement op staatsobligaties dekt de inflatie niet meer, terwijl hij verwacht dat we aan de vooravond staan van een massale uitbraak van de inflatie. Die verwachting is gebaseerd op de massale injecties van vers gedrukt geld door de centrale banken. In de ogen van Schiff is het plaatje dan ook duidelijk: alleen de edelmetalen, meer bepaald goud en zilver, bieden momenteel veilige bescherming tegen de onrust op de financiële markten.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.