Waarom u minimum 20% van uw kapitaal in fysiek goud zou moeten beleggen



Mark Mobius, oprichter van Mobius Capital Partners, raadt beleggers aan om minimum 20% van hun kapitaal te investeren in fysiek goud. De Duitser, die decennialang aan het hoofd stond van Templeton Emerging Markets Group, staat gekend om zijn baanbrekende aanpak en adviezen. Waarom investeren in goud? Hij geeft hiervoor verschillende redenen zoals negatieve rente, zwakkere munteenheden,... In deze blog ontleden we ze voor u.

Negatieve rente: wat is dit?
In juli 2019 bereikten we in België volgens dit artikel van De Tijd een historisch moment. België schaarde zich namelijk voor het eerst bij landen zoals Zwitserland, Duitsland en Denemarken met een negatieve rente. Maar wat is een negatieve rente? Negatieve rente wilt zeggen dat de spaarder geld gaat betalen om te mogen sparen. U betaalt dus rente in plaats van dat u deze ontvangt. De centrale banken bieden hierdoor weliswaar ook lagere woonkredieten aan om op deze manier mensen te laten investeren en de economie terug aan de gang te krijgen.

Enorme toename van geldhoeveelheid
Daarnaast is er een enorme toename van geldhoeveelheid waardoor geld ook steeds minder waard wordt. “Banken blijven maar geld maken en de rentevoet verlagen.” Aldus Mobius. “Daarnaast komen er ook meer en meer cryptomunten op de markt waardoor niemand echt weet hoeveel geld er exact is.” Onder andere de Amerikaanse dollar blijft verzwakken. Volgens John Williams, directeur van de Federal Reserve Bank in New York is er dan ook weinig tijd om in te grijpen bij een nieuwe crisis.

Centrale banken kopen goud
Steeds meer banken investeren in de aankoop van goud zien we in de trends van het 2e kwartaal. In een enquête van World Gold Council geven 11% van de centrale banken aan dat ze op korte tot middellange termijn dan ook extra willen investeren in het aanleggen van goudreserves. Dat is vergelijkbaar met 2018 toen 12% van de banken maar liefst 652 ton goud aankochten. Het hoogste niveau ooit in het huidige internationale monetaire systeem! Volgens Mobius geloven de centrale bankiers ook echt in goud maar kunnen ze dit niet zeggen omdat ze geen nieuwe valuta kunnen creëren.

Onze gouden tip!
Op een of andere manier is goud een stabiele valuta. Met de verzwakkende munteenheden is de goudmarkt aan het exploderen. Hiernaast is ook de zilvermarkt aan het stijgen. Op deze manier verzekert u zichzelf van uw kapitaal en beleg je slim richting de toekomst!

Meest Recente Posts

Inschrijven nieuwsbrief

Zo wordt u altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen of wilt u een beroep doen op onze expertise? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.